Schenken en nalatenschap

SCHENKEN:

De vraag hoor ik vaak: “Wat mogen we de kinderen jaarlijks schenken met de maximale fiscale voordelen?”. De vrijstellingen worden regelmatig aangepast. Wij kunnen u adviseren volgens actuele belastingwetgeving op het gebied van jaarlijkse schenkingen (familie of goede doelen) en éénmalige schenkingen (bv. max. 100.000 euro bij aankoop van een woning door kinderen of ieder ander).

NALATENSCHAP:

Vaak komt een overlijden onverwacht. Van rechtswege gaan alle rechten en plichten van de overledene over op de erfgenamen. Hen wacht een omvangrijke klus. Instanties moeten ingelicht worden, eventuele verkoop woning, leeghalen woning, bankzaken regelen, de inboedel verdelen of veilen, etc etc. U staat voor moeilijke keuzes en veel werk. U voelt zich verantwoordelijk en bent belast met de afwikkeling van de nalatenschap. Alle werkzaamheden kosten u veel tijd en energie. U bent niet vertrouwd met de materie en zoekt praktische hulp. Wij helpen u graag bij het uitvoeren van deze taken. We kunnen u terzijde staan, gedeeltelijk ontzorgen, maar ook kunt u alles aan ons toevertrouwen. Met onze doeltreffende aanpak zorgen we voor een voortvarende en geldbesparende afwikkeling.

Neem contact met ons op voor alle hulp bij de afhandeling van een nalatenschap: Van het uitzoeken van de gehele administratie, het opzeggen van diverse abonnementen tot aan de aangifte erfbelasting en met inbegrip van alle andere werkzaamheden, zoals boedelafhandeling en adviezen.

Uw voordeel:

  • Wij ontlasten u met alle praktische zaken en helpen u de juiste stappen uit te voeren.
  • Wij kunnen u als objectief persoon al terzijde staan in de periode omtrent het overlijden.
  • Wij ontzorgen u en alle andere betrokken erfgenamen.
  • Een deskundige, efficiënte en optimale afhandeling levert u geld en tijdswinst op.